VillaKnus

zondag 27 september 2015

Kidsproof on VillaKoe tour….



Nu ik  Mama ben weet ik dat  een kidsproof  locatie een belangrijke bijdrage kan leveren aan een goede vakantie of een ontspannen weekendje weg.

Twee weken geleden was mijn moeder jarig en trakteerde ons op een weekendje weg met de familie.  
Mijn moeder wil het altijd iedereen optimaal naar zijn zin maken en dan altijd net een beetje anders dan het gewone...

En ja hoor…., ook deze keer was het haar weer gelukt, wat een geweldige locatie!
Een echte aanrader die ik graag met jullie wil delen.
 
Tussen Koe & Kroonluchter
Op vrijdagmiddag arriveerde wij bij de bestemming, een boerderij op het Brabantse platteland.

Daar werden wij begroet door 500 nieuwsgierige koeien en hun lieve baasjes Boer Willem en zijn vrouw Lisette. We werden ontzettend welkom en warm ontvangen met een heerlijk kop koffie in eigen keuken waar we lief begroet werden door hun zoontjes en de twee honden.

Logeerderij "tussen Koe & Kroonluchter" is een vakantiehuis met stijl en klasse, dat mag rustig gezegd worden! Het huis is van alle gemakken voorzien.  Het heeft een eigen ingang en een mooie afgesloten tuin met trampoline, zandbak, tuinmeubilair en uitzicht op de koeien.


Het vakantiehuis heeft een geweldige inrichting en echt alles wat je maar nodig hebt is aanwezig. Zelfs de box, aankleedkussen en een mand vol met speelgoed stond voor ons klaar.

De inrichting van het huisje heeft de sfeer en gezelligheid van de Brocanterij van Lisette, de winkel is geopend op vrijdag en zaterdag en is net als de accommodatie gevestigd op de boerderij. Je kunt hier heerlijk rondkijken tussen mooie brocante en sfeer producten.

Naast deze melkveehouderij, logeerderij en Brocanterij kun je op deze locatie ook terecht voor koe knuffelen!


Wij hebben op deze locatie heerlijk genoten van elkaar, onze kindjes en de omgeving. 

Onze dochter Puck heeft het ook helemaal naar haar zin gehad!
Heerlijk buiten met haar laarzen, kijken bij de koeien, net geboren kalfjes en zien hoe het melken van de koeien in zijn werk gaat.

Tussen Koe & Kroonluchter is te vinden in het Brabantse plaatsje Diessen een perfecte uitvalsbasis voor leuke dagjes uit en in de omgeving van bekende attracties als Safaripark Beekse Bergen en de Efteling.


Een boswandeling met de Bockenreyder
Een echte aanrader is “In den Bockenreyder” in Esbeek. Deze fantastische locatie ligt midden in het bos en heeft een geweldige sfeer. 

Vroeger toen ik zelf klein was gingen wij tijdens onze vakantie met mijn ouders regelmatig naar dit bos café.  

Mijn grootste herinnering hieraan was de loslopende Ezel NoNo.

Zesendertig jaar lang vermaakte Nono loslopend de gasten van de Bockenreyder in de Esbeekse bossen. Hoeveel vlaaien hij op een onbewaakt ogenblik van het tafeltje gepikt heeft? " Nono was even slim als ondeugend! 


Inmiddels is er nieuwe Ezel Drieske. Helaas is Drieske nog te klein en ondeugend om los te lopen!


De kaart van dit Bos café is eenvoudig maar o zo lekker en de bediening is super gastvrij. De appeltaarten zijn groot en de uitsmijters zijn nog groter. 

Voor de koude dagen kun je terecht in het kleine huiske, met zand nog op de grond en waar de openhaard altijd aanstaat.  Buiten is er een groot terras  waar ook menig ruiter te vinden is die tijdens een rit te paard een tussenstop maakt.
En voor de kinderen is er alles wat je nodig hebt, zand, takken en bomen!

Eigenlijk is het gewoon niet uit te leggen het is een locatie waar je gewoon een keer geweest moet zijn. 

Tot nu toe is iedereen die we meenemen altijd enthousiast en wanneer je er ook komt het is er altijd druk en vol! www.indenbockenreyder.nl

Kortom wij hebben heerlijk genoten van een top weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten